Critical Alignment

Kracht en lichtheid

CAY

*Events: scroll naar beneden*

Critical Alignment Yoga

CAY maakt het mogelijk om bewegingsspieren die door voorkeurshoudingen en stress chronisch zijn aangespannen weer te ontspannen en de dieper gelegen kracht van je houdingsspieren weer te herstellen. CAY kijkt naar de natuurlijke verbindingen van het skelet en gebruikt tools om spanning los te laten en de houding te verbeteren. Hierdoor kun je bewegen, zitten of lopen vanuit ontspanning en lichtheid. Door het observeren van je spanning en het ervaren van ontspanning ontwikkel je een nieuwe gevoeligheid waardoor je beter in contact komt met je eigen lichaam en je emoties beter leert herkennen. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en dus ook geschikt voor mensen met blessures, met rug-, nek- of schouderklachten, voor sporters en voor beginnende yogi’s.

Critical Alignment Therapie

Deze lessen zijn geschikt voor mensen met:

  • lage rugpijn
  • nekklachten (pijn, stijfheid, nekhernia)
  • ischias
  • hernia
  • ruggerelateerde klachten vanuit de lage rug (denk aan pijnklachten aan bekken, heupen of knieën, vermoeidheid)
  • ruggerelateerde klachten vanuit de bovenrug (denk aan pijnklachten aan armen, polsen, krachtsverlies, tenniselleboog, rsi (CANS), schouder- of hoofdpijn en vermoeidheid)
  • burn-out

Vier individuele sessies

In de intakesles gaan we kijken naar de uitlijning van de wervelkolom en de klachten die je ervaart. Aan de hand daarvan maken we een plan en ga je thuis dagelijks aan de slag met oefeningen. Daarna kom je nog drie keer terug om je ontwikkeling te bespreken. Deze sessies zijn ook goed te combineren met de therapiegroep. Het uiteindelijke doel is om de klachten zodanig te verminderen of verhelpen dat je kunt doorstromen naar de CAY-groepslessen. Onderhoud aan het lichaam is essentieel om de klachten blijvend op afstand te houden.

Kosten: 220 euro.

Lunchyoga

Deze les doe je in je pauze of op je vrije dag, zodat je tussendoor even kunt ontspannen en met een verbeterde houding en nieuwe energie daarna weer aan de slag kunt. De les is laagdrempelig en gericht op werkgerelateerde stressklachten en klachten die ontstaan bij een zittend beroep. De nadruk ligt op de ontspanning van de rug, schouders en nek. Kom gerust eens langs voor een proefles!

Zondag 23 juni: Walk & Yoga

Bij de yogales benader je wat je op dit moment bezighoudt vanuit het voelen en het contact met je lichaam. Door de Critical Alignment Tools kun je spanning loslaten en ontstaat er een herstel van je natuurlijke kracht. Tijdens de mindwalk doe je al wandelend inspiratie op voor je werk, je persoonlijke ontwikkeling, je gezondheid of iets anders.

Programma:
09.00 uur  Inloop
09.30 uur – 10.30 uur  Yogales
10.30 uur – 11.00 uur  Pauze met thee en hapjes
11.00 uur – 12.00 uur  Mindwalk

Docenten: Marije de Groot (wandelcoach) en Lara Bresser (yogadocent en -therapeut)
Kosten: 29,50 euro p.p.
Locatie: We starten de bijeenkomst in de Hobbit, bij de Praktijk voor Houding & Beweging, Joseph Ledelstraat 84 (2de etage), Den Haag.
Aanmelden: Je kunt je opgeven via yoga@metlara.nl, 06 23735545 of via de inschrijflijst bij de praktijk. Voor vragen over het wandelcoaching kun je contact opnemen met Marije via degrootcoach@gmail.com of 06-41298334.

Yogachallenge

Yoga met Lara geeft van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni elke ochtend van 7.00 tot 8.00 uur les in buurtpark De Verademing om geld in te zamelen om nieuwe Nederlandse vrouwen te steunen bij de bevordering van hun arbeidsparticipatie. Deze vrouwen maken duurzame producten van gerecyclede materialen zoals van de banners van de Volvo Ocean Race. Mijn Buuf maakt ook tassen voor de mensen in vluchtelingkampen op Lesbos.
Iedereen ongeacht leeftijd en ervaring is welkom om vijf ochtenden mee te doen aan de lessen in het park. De donaties die tijdens de week worden gedaan komen allemaal ten goede aan de stichting. Op de eerste dag van de zomer, vrijdag 21 juni zal het verzamelde bedrag bekend worden gemaakt via mijnbuuf.nl, yoga.metlara.nl en via de lokale pers.
Lara Bresser is eigenaar van Yoga met Lara en geeft les in het Regentessekwartier in de Praktijk voor Houding en Beweging. Lara: ‘De deelnemers aan de challenge kunnen zichzelf uitdagen door elke ochtend te starten met yoga in de buitenlucht, én met hun donatie steunen ze duurzaamheid en de empowerment van vrouwen.
Kom ook en neem je buren mee!
Je kunt ook op een andere manier een bijdrage leveren, door een handgemaakte yogatas of een ander product aan te schaffen via mijnbuuf.nl.

Locatie:
Wijkpark De Verademing
Maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni
7.00 tot 8.00 uur ’s ochtends

Laat weten dat je ook komt!