Critical Alignment

Kracht en lichtheid

CAY

Critical Alignment Yoga

CAY maakt het mogelijk om bewegingsspieren die door voorkeurshoudingen en stress chronisch zijn aangespannen weer te ontspannen en de dieper gelegen kracht van je houdingsspieren weer te herstellen. CAY kijkt naar de natuurlijke verbindingen van het skelet en gebruikt tools om spanning los te laten en de houding te verbeteren. Hierdoor kun je bewegen, zitten of lopen vanuit ontspanning en lichtheid. Door het observeren van je spanning en het ervaren van ontspanning ontwikkel je een nieuwe gevoeligheid waardoor je beter in contact komt met je eigen lichaam en je emoties beter leert herkennen. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en dus ook geschikt voor mensen met blessures, met rug-, nek- of schouderklachten, voor sporters en voor beginnende yogi’s.

 

Critical Alignment Therapie

Vanaf maandag 15 april start een serie van 10 lessen CAT: Critical Alignment Therapie. Deze lessen zijn geschikt voor mensen met:

  • lage rugpijn
  • nekklachten (pijn, stijfheid, nekhernia)
  • ischias
  • hernia
  • ruggerelateerde klachten vanuit de lage rug (denk aan pijnklachten aan bekken, heupen of knieën, vermoeidheid)
  • ruggerelateerde klachten vanuit de bovenrug (denk aan pijnklachten aan armen, polsen, krachtsverlies, tenniselleboog, rsi, schouder- of hoofdpijn en vermoeidheid)
  • burn-out

De groep zit bijna vol, mail of bel als je interesse hebt.

 

Lunchyoga

Deze les doe je in je pauze of op je vrije dag, zodat je tussendoor even kunt ontspannen en met een verbeterde houding en nieuwe energie daarna weer aan de slag kunt. De les is laagdrempelig en gericht op werkgerelateerde stressklachten en klachten die ontstaan bij een zittend beroep. De nadruk ligt op de ontspanning van de rug, schouders en nek. Kom gerust eens langs voor een proefles!

 

Zondag 23 juni: Walk & Yoga

Bij de yogales benader je wat je op dit moment bezighoudt vanuit het voelen en het contact met je lichaam. Door de Critical Alignment Tools kun je spanning loslaten en ontstaat er een herstel van je natuurlijke kracht. Tijdens de mindwalk doe je al wandelend inspiratie op voor je werk, je persoonlijke ontwikkeling, je gezondheid of iets anders.

Programma:
09.00 uur  Inloop
09.30 uur – 10.30 uur  Yogales
10.30 uur – 11.00 uur  Pauze met thee en hapjes
11.00 uur – 12.00 uur  Mindwalk

Docenten: Marije de Groot (wandelcoach) en Lara Bresser (yogadocent en -therapeut)
Kosten: 29,50 euro p.p.
Locatie: We starten de bijeenkomst in de Hobbit, bij de Praktijk voor Houding & Beweging, Joseph Ledelstraat 84 (2de etage), Den Haag.
Aanmelden: Je kunt je opgeven via yoga@metlara.nl, 06 23735545 of via de inschrijflijst bij de praktijk. Voor vragen over het wandelcoaching kun je contact opnemen met Marije via degrootcoach@gmail.com of 06-41298334.