Critical Alignment

Kracht en lichtheid

CAY

Critical Alignment Yoga

CAY maakt het mogelijk om bewegingsspieren die door voorkeurshoudingen en stress chronisch zijn aangespannen weer te ontspannen en de dieper gelegen kracht van je houdingsspieren weer te herstellen. CAY kijkt naar de natuurlijke verbindingen van het skelet en gebruikt tools om spanning los te laten en de houding te verbeteren. Hierdoor kun je bewegen, zitten of lopen vanuit ontspanning en lichtheid. Door het observeren van je spanning en het ervaren van ontspanning ontwikkel je een nieuwe gevoeligheid waardoor je beter in contact komt met je eigen lichaam en je emoties beter leert herkennen. De lessen zijn laagdrempelig en voor iedereen op zijn of haar eigen niveau te volgen. Je kunt met milde blessures en milde rug-, nek- of schouderklachten meedoen met de groepslessen. Deze vorm van yoga is ook geschikt voor sporters en beginnende yogi’s.

Boek een  les via Momoyoga

Critical Alignment Therapie

CAT is geschikt voor mensen met:

  • lage rugpijn
  • nekklachten (pijn, stijfheid, nekhernia)
  • ischias
  • hernia
  • ruggerelateerde klachten vanuit de lage rug (denk aan pijnklachten aan bekken, heupen of knieën, vermoeidheid)
  • ruggerelateerde klachten vanuit de bovenrug (denk aan pijnklachten aan armen, polsen, krachtverlies, tenniselleboog, rsi (CANS), schouder- of hoofdpijn en vermoeidheid)
  • burn-out/ stressklachten

Vier individuele sessies

In de intakeles kijken we samen naar de uitlijning van de wervelkolom en de klachten die je ervaart. Aan de hand daarvan maken we een plan en ga je thuis dagelijks aan de slag met oefeningen. Daarna kom je nog drie keer terug om je ontwikkeling te bespreken. Het uiteindelijke doel is om de klachten zodanig te verminderen dat je kunt doorstromen naar de CAY-groepslessen en/of zelfstandig aan de slag kunt gaan met de methode. De sessies zijn onderzoekend, omdat elk lichaam anders is. Na afloop van de vier individuele sessies is onderhoud aan je lichaam essentieel om de klachten blijvend op afstand te houden.

Kosten: 220 euro (op afspraak)

Meld je aan: yoga@metlara.nl of 06-23735545

NB: Bij voldoende aanmeldingen kan er een therapiegroep gestart worden.