Critical Alignment

Kracht en lichtheid

CAY

Critical Alignment Yoga

CAY maakt het mogelijk om bewegingsspieren die door voorkeurshoudingen en stress chronisch zijn aangespannen weer te ontspannen en de dieper gelegen kracht van je houdingsspieren weer te herstellen. CAY kijkt naar de natuurlijke verbindingen van het skelet en gebruikt tools om spanning los te laten en de houding te verbeteren. Hierdoor kun je bewegen, zitten of lopen vanuit ontspanning en lichtheid. Door het observeren van je spanning en het ervaren van ontspanning ontwikkel je een nieuwe gevoeligheid waardoor je beter in contact komt met je eigen lichaam en je emoties beter leert herkennen. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en dus ook geschikt voor mensen met blessures, met rug-, nek- of schouderklachten, voor sporters en voor beginnende yogi’s.

Critical Alignment Therapie

Deze lessen zijn geschikt voor mensen met:

  • lage rugpijn
  • nekklachten (pijn, stijfheid, nekhernia)
  • ischias
  • hernia
  • ruggerelateerde klachten vanuit de lage rug (denk aan pijnklachten aan bekken, heupen of knieën, vermoeidheid)
  • ruggerelateerde klachten vanuit de bovenrug (denk aan pijnklachten aan armen, polsen, krachtsverlies, tenniselleboog, rsi (CANS), schouder- of hoofdpijn en vermoeidheid)
  • burn-out

Vier individuele sessies

In de intakesles gaan we kijken naar de uitlijning van de wervelkolom en de klachten die je ervaart. Aan de hand daarvan maken we een plan en ga je thuis dagelijks aan de slag met oefeningen. Daarna kom je nog drie keer terug om je ontwikkeling te bespreken. Deze sessies zijn ook goed te combineren met de therapiegroep. Het uiteindelijke doel is om de klachten zodanig te verminderen of verhelpen dat je kunt doorstromen naar de CAY-groepslessen. Onderhoud aan het lichaam is essentieel om de klachten blijvend op afstand te houden.

Kosten: 220 euro (op afspraak)